Ida-Viru Jahimeeste Seltsi tegevjuht Egert Malts rääkis Lemmikloom.ee-le, et Keskkonnainspektsiooni valvetelefonile teatati loomast kella 11 ajal õhtul: "Sündmuskohale jõuti 23:30, seal ei olnud sõidukit, kuid oli autojuppe ja 50 meetri kauguselt leiti pruunkaru, kellel olid esmavaatlusel mõlemad tagumised jalad täielikult katki ning tema piinad tuli humaansel viisil lõpetada."

Mida aga teha, kui toimub kokkupõrge metsloomaga või märkad teel viga saanud looma?

Vigastatud loomast võib teada anda politseile, kuid õigem on maanteel hukkunud või vigastatud suuruluki (hunt, karu, ilves, metssiga, punahirv, põder või metskits) puhul teatada selles Keskkonnainspektsiooni valvetelefonil 1313. Teel hukkunud või vigastatud väikeulukitest saab teatada maanteeinfokeskuse telefonil 1510, kust edastatakse info piirkonna teedevalitsusele. Linna või asula piires sõiduki alla jäänud või muul viisil hukkunud loomadest tuleks teatada kohalikule omavalitsusele.

Egert Malts lisab: "Kui võimalik, siis mitte sündmuskohalt lahkuda. Kui tõesti on vaja ära minna, siis jätta meelde näiteks kilomeetripostid või midagi sellist, mis aitab asukohta määrata."