Rõõmus taaskohtumine rotveiler Duke'i ja tema omanikuga leidis aset teisipäeval Tamiami loomakliinikus. Duke, kes oli toodud kokkusaamiskohta, kõigepealt seisatas, seejärel asus nuusutama ja lõpuks lakkus rõõmsalt oma taasleitud peremehe nägu.

Tundnud mehe ära, heitis 9-aastane Duke pikali ja keeras ennast selili ja lubas lahkelt oma kõhtu sügada.

Joshua Edwards, kelle hoovist koer 2007. aastal kaduma läks, oli kaotatud sõbra leidmise üle väga üllatnud ja sõnas, et Duke tundis ta arvatavasti kohe ära. "Ma ei uskunud, et teda enam üldse kunagi näen," rõõmustas Edwards, kes oli pärast koera kadumist kuus kuud tulutult otsingutele kulutanud.

Edwards läks oma eluga edasi ja võttis vahepeal uue koeragi, samuti rotveileri. Elu kulges täiesti tavalist rada kuni eelmisel nädalal tuli üllatuskõne - üks tähelepanelik loomasõber oli märganud Duke’i Miami tänavatel õnnetult ringi ekslemas ja otsustas looma kliinikusse toimetada, kus kiibi järgi tuvastati ka koera õige omanik.

"Koer lonkas ja oli räpane, aga ta oli heasüdamlik ja vajas abi," sõnas looma leidja, Elena Cartaya, kes kodutuid loomi aitab.

Nüüd mõtleb Edwards, et kus Duke kõik need kaheksa aastat olla võis. "Ma soovin, et ta oskaks rääkida ja öelda, mis juhtus. Ilmselt on keegi tema eest kõik need kaheksa aastat hoolitsenud," sõnas mees.