Geoff sõnul oli see õnnetu lind väljaheidetega kaetud ja kannatas tõsise vedelikupuuduse käes. Kana oli pidanud terve oma elu kitasas puuris elama, jalgaluseks vaid terav traat.

Leides oli kana niivõrd nõrk, et ta püsis vaid vaevu jalul. Kana kõrval lebas ka munetud muna. Sellel puudus koor, sest kana oli niivõrd alatoidetud, ta kannatas mineraalainete ning vitamiinide puuduse käes. Kuna kana oli sunnitud munema pidevalt ja väga lühikese aega jooksul, polnud tema kehas enam piisavalt kaltsiumit, et munale koor tekiks. Ta oli liiga nõrk. Munatööstuse jaoks sobimatuks muutunud kana visati Abbotsfordis, Kanadas asuvast farmist lihtsalt minema.

Geoff võttis kana oma hoole alla ja pani talle nimeks Penny. Tegemist oli elusolendiga ja ta ei saanud lindu sinna niisama surema jätta. Lahke südamega Geoff viis Pennu ja mõned teised kanad loomaarsti juurde, kus kanale määrati antibiootkumid. Ta sai teisigi vajalikke rohtusid ja toidulisandeid. Geoff puhastas Penny ära ja Penny uus elu sai alguse.

Peale mõnda puhkepäeva soojas päikesepaistelises ruumis hakkas Penny taas jõudu koguma. Kuigi elu kanalas oli jätnud Pennyle kustumatu jälje ja ta kartis inimesi, siis andis Geoff endast kõik, et kanakese usaldus võita. Ja ta võitis ka! Aja jooksul hakkasid Penny kehale taas suled kasvama ja ta tervis muutus järjest paremaks.

Aasta hiljem on Penny tundmatuseni muutunud. Temast on saanud täiesti terve ja ilus kana! Penny naudib elu oma uues kodus, tema eest kantakse hoolt ja tal on kõik hästi.

Allikas: thedodo.com