Tallinna loomaaias elab seitsmeaastane amuuri tiiger Pootsman, kes on puhastverd amuuri tiiger ja loodusest pärit loomade suhteliselt lähedane järeltulija. Tallinna loomaaial on kaslastega pikaajalised kogemused, seal on aegade jooksul üles kasvanud lausa 23 amuuri tiigri kutsikat!

"Me võiksime teha Euroopa hiilgavaima loomaaia," sõnas Turovski ja rääkis, et olles territooriumilt Euroopa suurim loomaaed, on Tallinna loomaaial selleks kõik eeldused olemas, vaid raha on vaja. "Tiiger vajab suurt ja mitmekesist maastikku," lisas ta.

Jääaja Keskuses toimunud üritus oli pühendatud Pootsmani uue kodu rajamisele. Samal ajal kui Pootsman Tallinna loomaaias kõrvitsatega mängis, kogunesid loomasõbrad Tartu külje alla Jääaja Keskusesse, et kuulata vahvaid lugusid tiigritest ja anda oma panus Tiigrioru rajamisse. Aleksei Turovski ja Mati Kaal tutvustasid Tiigrioru projekti ja rääkisid elavalt lugusid sellest, mida kaslased loomaaias teinud on. Pere pisimate näod said kaetud vägevate näomaalingutega ja meisterdada sai vahvaid tiigrikujukesi.

Tallinna loomaaeda kavandatav tiigrite ekspositsioon saab tõeliseks tiigrite saatkonnaks Eestis, mille kaudu saab mõjutada sadade tuhandete inimeste suhtumist ja käitumist ning koguda toetust keskkonna-, loodus- ja liigikaitselistele ettevõtmistele. Tallinna loomaaed saab anda panuse looduslikult veel olemas oleva amuuri tiigri hoidmisse perspektiiviga tehistingimustes sündinud loomi loodusesse tagasi asustada.

Tiigrioru projektiga saad lähemalt tutvuda SIIN.