Ole realist

On olemas koeratõud, kes sobivad korterisse ja on tõud, kes nelja seinaga piiratud kuubikusse kuidagi ära mahtuda ei taha. Väga energilise loomuga koerad tahavad palju liikumist ja vaimseid ülesandeid, mistõttu võivad nad kitsastes oludes kergesti stressi sattuda, kui nende vajadused ei ole rahuldatud. Tulemuseks on pereisa näritud sussid või tükkideks kistud diivan ja peretüli.

Samuti ei sobi korterisse ka suuremõõdulised neljajalgsed. Kui koer ikka vannituppa ära ei mahu, siis on ta sinu korteri jaoks kindlasti liiga suur. Ole nii enda kui ka oma lemmiku vastu aus, ära sunni teda end ebamugavalt tundma.

Elad üürikorteris? Suhtle esmalt oma korteriomanikuga

Enne, kui endale korterit otsima hakkad või kuhugi sisse kolid, räägi oma korteriomanikuga sellest, et sul on kaasas ka üks neljajalgne lemmik või plaanid teda endale võtta. Mõni korteriomanik on selle teema koha pealt eriti range ning seda teemat arutamata jättes võid end üsna pea taas korterikuulutusi otsimas leida. Väldi probleeme juba eos.

Vaktsineerimine ja parasiiditõrje olgu tehtud õigel ajal

See on eriti oluline, sest paljudel kortermajadel on ühiskasutatavad rohealad, kus jooksevad ringi nii lapsed kui ka lemmikloomad. Nii peab su koeral kindlasti olema tehtud parasiiditõrje ja samuti peaks ta olema korrapäraselt vaktsineeritud. Vaid nii saab haiguseid vältida.

Ole naabritega viisakas

Arvesta, et ükski kortermaja ei ole helikindel. Mitte kellelegi ei meeldi naaberkorterist kostuv pidev haukumine või ulgumine. Kui tead, et su koeral on kombeks end häälekalt väljendada, siis konsulteeri kindlasti koeratreenerite ning veterinaariga, et saada nõuandeid, kuidas lasta oma koeral end välja elada, kuid arvestada ka naabrite heaoluga.

Arvesta, et pead oma koerale iga päev aega pühendama

Koer, kes elab pisikeses ruumis, vajab aega ja liikumist ka värskes õhus. Ja seda kindlasti rohkem, kui hommikune kehakergendustiir seda talle võimaldab. Isegi, kui väljas on tõeline koerailm, pead sa end kokku võtma ja oma lemmikuga ühe pikema jalutuskäigu tegema. Ja seda ka pärast pikka ning rasket tööpäeva.

Aita oma koeral uute oludega harjuda

Linna- ja korterielu võib olla lärmakas ja kiireloomuline. Tänaval vuravad autod, uued hääled, jalgratturid, teised loomad, pead patsutavad võõrad inimesed – see on koerale ebaloomulik keskkond ja tal läheb aega, et selle kõigega harjuda. Ole rahulik ja anna talle aega, aita teda kohanemisel.

Koera pidamine on vastutusrikas täiskohaga töö, olenemata sellest, kus sa elad. Jah, korteri puhul on vaja natukene rohkem planeerimist, kuid kindlasti ei ole see võimatu. Kui lood oma lemmikule mugavad tingimused, olete nii sina, tema kui ka teie naabrid kindlasti õnnelikud.