Kui koeral on istumise või lamamise käsklus juba selge, proovi järgmisena ootamist. Õpetamist alusta väikestest sammudest ja tee seda koerale juba tuttavas keskkonnas. Seal on tal lihtne keskenduda. Olgu sinu samm kuitahes lühike, premeeri koera kohe, kui ta paigale jääb. Trikk on selles, et ära jäta algajat koera pikalt oma preemiat ootama, vaid sööda koera pidevalt, nii et tal peaaegu et ei olegi võimalik eksida. Ära astu esialgu kaugemale, kui sinu käeulatus võimaldab. Järk-järgult suurenda vahemaad ning seejärel vaheta ka treeningpaika. Õpetamisel võid kasutada ka klikkerit, kui see on koerale tuttav.

1. Võta maiused ja kutsu koer enda ette, suuna ta istuma.

2. Astu pool sammu tagasi, anna käsk ja premeeri koera kohe, kui ta paigale jääb.

3. Astu kiirelt koera juurde tagasi, premeeri ja vabasta ta.

4. Korda käsku ja astu samm-sammult aina kaugemale, andes koerale käsu „oota“.

Kui koeral on käsk selge, saad seda edukalt ka väljaspool treeningruumi ära kasutada. Kästes koeral meelepärases paigas paigal püsida, on see hea võimalus, kuidas meeleolukaid hetki pildile jäädvustada.

Videos esinevate chihuahuade Matilda, Augusto ja Kennu omanik on Krista Laanet, kes juhendab chihuahuade trikikooli trikitrenne. Aastate jooksul on ta oma lemmikutele õpetanud hulga vahvaid trikke, millega külalisi üllatada. Õpeta ka sina oma koerale mõni uus trikk! See on hea viis, mille läbi koera ja omaniku vahelist kontakti ja sidet parandada.

Trikid on õpetatud hiljuti ilmunud trikiraamatu "43 trikki koertele" baasil. Raamatu kohta leiad lisa SIIT.