"Romaani “Koera elu mõte” autor W. Bruce Cameron kaitseb loomade väärkohtlemises süüdistatud filmi loojaid, öeldes, et vaatas ka täiendavaid kaadreid internetti lekkinud videos kujutatud intsidendist.

“Olen vaadanud üle kõnealusel päeval filmitud kaadrid, mil mind ennast seal polnud, ja need maalivad olukorrast sootuks teistsuguse pildi,” ütles kirjanik esindaja kaudu oma avalduses, mis on postitatud ka romaani ametlikule Facebooki lehele. “Monteeritud videole lisatud kommentaar annab vale pildi sellest, mis tegelikult juhtus.”

TMZ avaldas väidetavalt filmi “Koera elu mõte” võtteplatsil tehtud video, kus kujutatakse filmimise ajal mässavas vees ilmselgelt hädasolevat koera. Video avaldamine tõi kaasa loomasõprade ühingu üleskutse filmi boikoteerida, sundides produtsentfirma Amblin Entertainment ja levitaja Universal Pictures tühistama esilinastuse puhul kavandatud piduliku ürituse Los Angeleses.

Ameerika Loomakaitseselts - organisatsioon, mis tagab filmide ja telesaadete tootmisel kasutatavate loomade ohutuse ja heaolu - saatis pärast loata video avaldamist oma tugisiku võtteplatsilt minema.

Cameroni arvates oli video “šokeeriv, kuna minu võtteplatsil viibimise ajal tegutsesid kõik koerte turvalisuse ja mugavuse huvides.” Cameron ütles, et samal päeval varem filmitud täiendavad kaadrid näitavad, kuidas videos olev koer Herakles “rõõmsalt basseini hüppab”. “Kui tal paluti teha trikki teiselt poolt basseini, mis erines sellest, mida ta päev otsa teinud oli, hakkas ta vastu,” kirjutas Cameron. “Oli viga üritada koera vette sundida ja nii talle selle ohutust demonstreerida. Probleem polnud vees, vaid kohas, ja koer tegi rahulolevalt oma triki ära, kui tal lubati algsesse kohta tagasi minna.”

TMZ avaldatud videos näib Heraklese pea hetkeks vee alla vajuvat, mistõttu keegi tundmatu isik võtteplatsil palub filmimise lõpetamiseks kiiresti režissöör kutsuda.

Cameron tunnistas, et talle “ei meeldinud, kui Heraklese pea korraks vee all kadus,” ent “basseinis viibisid nii sukelduja kui ka koera treener, et teda kaitsta.” “Herakles armastab vett, ta ei olnud ohus ega häiritud,” ütles Cameron. Ta lisas: "Filmi võtetel, kus koerte ohutus ja mugavus on mantraks, tehti vigu ja tuleb teha kõik, et need ei korduks. Kuid põhjus, miks Ameerika Loomakaitseselts tõendab, et filmi tegemise käigus loomad viga ei saanud, ongi see, et ükski loom filmimisel viga ei saanud."

Cameroni raamatul põhinev film “Koera elu mõte” jutustab koer Bailey (Josh Gad) loo, kes viie aastakümne jooksul puutub kokku erinevate omanikega ja leiab selle käigu “oma eksistentsi tähenduse”.

Cameron, kes on ka filmi kaas-stsenarist, seadis kahtluse alla ka avaldatud video ajastuse. “Kui videot filminud ja seda monteerinud inimesed leidsid, et midagi on valesti, miks nad siis ootasid viisteist kuud, et midagi ette võtta, selle asemel et kohe võimude poole pöörduda?” küsis ta oma avalduses.

Ta lisas: “Ma hindan kõrgelt loomade päästmist ja olen uhke väärtuste üle, mida näidatakse filmis “Koera elu mõte”.

Allikas: edition.cnn.com