Gabriel on sel kevadel juba paljude oravapoegadega kokku puutunud. Tema käe all on elule turgutatud ja terveks ravitud palju erinevate loomaliikide esindajaid. Hoiame pöidlad pihus, et ka see vastsündinu ellu jääks!

Eesti Metsloomaühingu juhatuse liikme Katrin Idla sõnul on väikese oravapoja hooldus väga aeganõudev ja pühendumist vajav töö. Neid tuleb hoida soojas ja ööpäevaringselt kindla aja tagant toita. Oravapoegade toitu tuleb soojendada kehatemperatuurini täpselt samamoodi nagu beebidele.

Kui Sina märkad abivajavat oravapoega, tuleks esmalt looma olukorda hinnata. Kui oravale on tema asukohas mõni otsene oht – näiteks võivad rünnata linnud või kassid, siis tuleks ta turvalisse kohta asetada (näiteks karpi), siseruumi viia ja Eesti Metsloomaühinguga ühendust võtta. Oravapoeg tuleks koheselt tuua siseruumidesse sooja ka sellisel juhul, kui ta on haavatud, kössitab ühe koha peal tunde ning on alajahtunud.

Esmane soovitus on oravapoega toas soojendada ja Eesti Metsloomaühinguga ühendust võtta. Pane tähele, et toitma ei tohi väikest poega kohe hakata.