Kallaste talu loomapark

Harju maakonnas asuvast loomapargist leiad Kameruni kitsed, haned, jänesed, kodukanad ning muud loomad. Lisaks taluloomadele on ootamas ka kassid ja koerake Rommi. Kitsedele võib kaasa võtta ka porgandit või leivakoorukesi. Lisaks taluloomadele ümbritseb territooriumi mets, kus võib silmata ka huvitavaid linde ja metsloomi.

Alaveski loomapark

Võru maakonnas asuvast loomapargist leiab sootuks teistsugused loomad. Loomapargi fauna on mitmekesine, seal elab nii põtru, hirvesid kui ka kitsi. Erinevate lindude jutuvada kostab juba kaugele ning hoovile sõites tervitavad külastajaid ka mõmmikud, kes laisalt oma aedikutes päikest võtavad. Isegi ilvesed leiab puu otsast üles kui hästi otsida! Kõik loomad elavad võimalikult looduslähedases keskkonnas.

Elistvere loomapark

Tartu maakonnas, endises Elistvere mõisapargis asuv loomapark on tõenäoliselt üks kuulsamaid. Algselt emata jäänud ja viga saanud loomade koduks loodud Elistvere loomapark on nüüdseks saanud koduks nende loomade järglastele ning ka teistest loomaparkidest ja –aedadest vahetamise teel saadud asukatele. Pargi eesmärgiks on jagada loodusharidust ja pakkuda võimalusi metsloomade vaatlemiseks nendele omases keskkonnas.

Polli loomaaed

Polli loomaaed on pealinnale lähedal. See asub Tuhala nõiakaevu vahetus läheduses, mistõttu sobib hästi ka lühemaks väljasõiduks. Loomaaias saab näha näiteks pesukaru, kuldrebast ja põhjapõtru. Loomaaed on koduks ka väga paljudele erinevatele linnuliikidele, näiteks leiab sealt kauni jaanalinnu ja uhke emu.

MiniZoo

Pärnu kesklinnast leiab ühe sootuks teistsuguse loomapargi. Kogu pere jaoks põnevas MiniZoos saab tutvuda paljude eksootiliste terraariumiloomadega. Loomaaia kogus on madusid alates sõrmepikkustest maobeebidest kuni suurte võrkpüütonite ja tiigerpüütoniteni. Mitmed MiniZoos eksponeeritavad maod on Euroopa loomaaedades ainulaadsed ja julgematele antakse loomi ka katsuda.

Alpakakasvatustalu Wile Alpaca Farm

Wile Farmis Järvamaal kasvatatakse Lõuna-Ameerikast pärit imepehmeid alpakasid. Alpakad on karjaloomad, kes oma loomult on uudishimulikud ja leebed. Alpakafarmi saab külastaja oma silmaga näha, sealsetele asukatele saab teha pai ning tutvuda villatoas lähemalt villa ja villatoodetega.

Papagoi keskus

Rapla maakonnas asuv Papagoi keskus on ideaalne pelgupaik linnusõpradele. Seal ootavad külalisi eksootilised ja taltsad papagoid. Näha saab nii papagoi teatrit kui õppida linde lähemalt tundma. Ka laste sünnipäeva saab papagoide keskel pidada.

Muhu jaanalinnufarm

Suvisel perioodil avatud Muhu jaanalinnufarm on mõnus peatuspaik kogu perele jaanalindude, emude, sebrade, alpakade, ponide ja kängurute seltsis. Kõiki neid loomi saab lähedalt näha, kuulda nende kohta käivaid põnevaid fakte ja koos nendega end pildistada ja filmida. Linde saab ise ka toita. Farm on igapäevaselt avatud.

LOE VEEL | Loe Muhu jaanalinnufarmi kohta lähemalt SIIT.