VTA sõnul jätkub Norras endiselt uurimine, mis salapärast haigust põhjustab. VTA loomatervise ja -heaolu osakonna juhataja Harles Kaup kommenteeris olukorda:

Veterinaar- ja Toiduameti andmetel jätkub Norras endiselt uurimine haigustekitajate ja nende levikuteede täpseks kindlaks tegemiseks. Seni on leitud kuuelt lahatud ja ühelt elusalt koeralt bakter Providencia alcalifaciens ning viielt koeralt bakter Clostridium perfringens. Norra Veterinaarinstituut ütleb esmastele leidudele tuginedes, et koerte nakatumine haigusesse toimub kõige tõenäolisemalt suu kaudu.

Veterinaar- ja Toiduametil puudub hetkel info, et Eestis oleks täheldatud sellise intensiivsusega sümptomeid, mida kirjeldatakse Norra juhtumite puhul.

Küll aga on Eesti tingimustes varasematel aastatel, just kevadeti ja sügiseti, koertel diagnoositud leptospiroosi, mis võib olla samuti raske kuluga ning mille välised sümptomid on samuti oksendamine, kõhulahtisus ja loidus.

Leptospiroosi vastu on võimalik vaktsineerida, mis pakub lemmikloomale kaitset haigestumise vastu. Täpsemate soovituste saamiseks tuleb pöörduda loomaarsti poole.

Leptospiroosi kohta saad lähemalt lugeda ka SIIT.