Nimelt kirjutab Varjupaikade MTÜ oma Facebooki leheküljel, kuidas ööl vastu emadepäeva visati Pärnu loomade varjupaiga prügimaja juurde pappkastiga kassipesakond – ema koos kolme pojaga. „Miks peab elusolendid ära viskama nagu prügi?” ei suuda MTÜ ära imestada. „Et iga ema teeb oma poegade nimel kõik, siis selleks ajaks, kui meie töötaja kohale jõudis, oli kassimamma kastist välja rabelenud ja pojad peitu tassinud,” kirjeldatakse postituses. Kuna pimedas ei õnnestunud kassikesi üles leida, oli varjupaigal nende pärast suur hirm ning seepärast tõtati juba päris varavalges tagasi, et vaesed hinged päästa. Eks külm öö ja nälg olid oma jälje jätnud – kui kassiema ronis kohe prügimaja alt välja, siis peagi pugesid pehmesse transpordipuuri riburadapidi ka pojad.

„Me ei hakka korraldama nõiajahti, kuigi see võimalus oleks,” tõdeb MTÜ, et olgugi et turvakaamera salvestus võiks avaldada nii mõndagi, ei hakka nad kõrgeimaks kohtumõistjaks, vaid eks oma töö teevad inimese enda südametunnistus ja mälu, mis ei lase unustada, millega ta hakkama sai. „Meie eesmärk on aidata lemmikloomi ja otsida kodututele uued armastavad kodud, kus nad on hoitud ja kaitstud. Me seisame lemmikloomade eest, samas püüame mõista ja oleme näoga inimese poole,” selgitavad nad.

Nii soovibki MTÜ rõhutada, et kui kellelgi on loomaga mure – ei saa enam mingil põhjusel tema eest hoolitseda või on muid raskusi –, ei tohi olla lahendus hülgamine. „Ükski loom ei vääri sellist saatust! Tule ja räägime ning leiame koos lahenduse,” ärgitavad nad inimesi mitte alla andma. Võimaluste kohta saad lähemalt lugeda siit.

Praeguseks on pesakond turvaliselt varjupaigas ja nagu videost näha, tunneb end väga hästi. Kui soovid ka ise aidata, et kodutud loomad ennast varjupaigas hästi tunneksid, saad seda teha otse varjupaiga kodulehel.