Ülekaalulisus on hiiliv probleem, mis tekkib pika aja jooksul. Paljud saavad oma lemmiku ülekaalulisusest teada alles siis, kui tuleb mõne haiguse pärast veterinaari juurde minna.

Paarsada lisagrammi või lisakilo võivad tunduda tühisena, kuid need koormavad kogu organismi. Kui koer peab seda koormat iga päev ringi vedama, võib see isegi tema eluiga lühendada.

Ülekaalulisus võib koertel põhjustada mitmeid terviseprobleeme nagu diabeet, nõrk immuunsus, artriit või valutavad liigesed.

Kas tõesti tuleks toitmist muutma? Jah, sest ülekaalulisest koerast saab varem või hiljem haige koer. Õige kehakaalu hoidmine peaks olema iga koeraomaniku jaoks kõige tähtsam osa sõbra eest hoolitsemisel.

Kolme kuuga normaalkaalu? Purina PRO PLAN Optiweight aitab koertel tervislikult kaalus alla võtta. Kuna kaalu langetamine toimub pika aja jooksul, ei tule see hiljem nii kergesti tagasi.

Pärast 12-nädalast toitmist PRO PLAN Optiweight toiduga vähenes erinevat tõugu koerte kaal keskmiselt 16%. See tähendab seda, et koerad jõuavad ideaalkaalu 3 kuuga.

PRO PLAN Optiweight on tõestatult tõhus ja tervislik lahendus kaalu vähendamiseks ja normaalkaalu hoidmiseks:

  • suunatud rasva vähendamisele, säilitades samas lihasmassi: 12 nädalaga vähenes rasvkude 60%;
  • vähendab näljatunnet, sisaldades palju valku, liitsüsivesikuid ja piisavalt kiudaineid;
  • hoiab liigesed tervena, et koer saaks elada aktiivset elu;
  • aitab vältida kaalu lisandumist, soodustab kalorite põletamist;
  • sisaldab kõrge kvaliteediga kanaliha tükke.

Mida sina saad koera aitamiseks teha?

  • Esimese asjana soovitame külastada veterinaari ning paluda tal koostada kaalujälgimise kava, mis arvestab sinu koera iseloomu ja tervislikku seisundit.
  • Jää tehtud otsusele kindlaks. Aeglane, kuid pidev kaalulangus on koera tervise seisukohast kõige parem lahendus. Kui sa oled varem andnud talle toidujääke, loobu sellest täielikult.
  • Ole nutikas ja vali koerale selline toit, mille koostis toetab igati kaalu vähendamist. Purina PRO PLAN Optiweight aitab koeral tervislikult kaalus alla võtta.
  • Ja veel, tegele oma koeraga iga päev vähemalt pool tundi. See on kõige suurem kiitus tema pingutustele. Kaalus alla võtmine pole ju kellegi jaoks lihtne.

Soovid uutest toitudest lähemalt lugeda? Laadi alla Purina Pro Plan buklett pdf-fail.

Purina Facebooki lehele ilmub pidevalt uusi lugusid kasside ja koerte maailmast. Tule vaatama!

Samal teemal:

Jaga
Kommentaarid