Lemmikloomad toovad kontorisse palju olulist, millele esmapilgul võib-olla mõeldagi ei oskaks. Näiteks Elisa töötajad on tohutult rõõmsad, et ka koerad on tööle oodatud. Nad tähistavad lausa eraldi lemmikloomapäeva ja on meile öelnud, et koertel on Elisas täiesti asendamatu roll. „Koerad on head suhtekorraldajad. Nad maandavad pingeid ja annavad häid ideid.”

Samal arvamusel on oldud ka kõikides teistes ettevõtetes, mida meil on olnud rõõm selle aasta jooksul külastada. Inimesed on veendunud, et koer maandab stressi ja loob vabama õhkkonna. Koerad panevad inimesed ka rohkem liikuma ja kolleegid omavahel suhtlema. Eesti kirjandusmuuseumi koerapere on lausa jõulunäidenditesse sisse kirjutatud.

Eesti kirjandusmuuseumi käpad tööl

Kontorikoeri on olnud igasuguseid. Oleme kohtunud nii pisikeste sülekoerte kui ka hiiglaslike majavalvuritega. Taani dogi Villu, kes töötab puidutöötlusettevõttes Thermory on olnud üks suurimaid. Tõenäoliselt võib ta kandideerida Eesti kõige suurema kontorikoera tiitlile. Sellest hoolimata on ta äärmiselt sõbralik ja arvab endas olevat rohkem sülekoera kui marusuurt majavalvurit.

Thermory kontorikoer

Mõnes ettevõttes on koertel konkreetsed ülesanded. Näiteks Baltika moemajas töötavad Ben ja Julius teavad kodumaisest moest kõike ja osalevad ka igal koosolekul. Neile on kõik ärisaladused teada.

 Baltika moekoerad Ben ja Julius

See-eest Emerante mööblisalongi kaks basenji’t aitavad klientidel diivaneid valida. Lisaks modelli- ja turundustööle on nad ka suurepärased müügikonsultandid, sest kõige pehmemad ning mugavamad diivanid on neil täpselt teada.

Käpad tööl Emerante mööblisalongis

Siidramajas töötab samuti koer. Geoffrey II õpib heal ja halval siidril vahet tegema ning kes kord Siidrimajja satub, võib kindel olla, et ka Geoffrey II on ukse peal saba liputades vastas.

Siidrimaja koer Geoffrey II

Neid põnevaid näiteid on palju. Iga koer on olnud omamoodi ja iga ettevõte on olnud omanäoline, ühte aga tunnistavad kõik – koer lisab argipäeva palju positiivsust ja hoolitseb kontoritöötajate meeleolu eest. Paljud on neljakäpalistele omistanud suisa tiitli happiness specialist (õnnelikkuse spetsialist – toim), sest koerte roll on tuua inimestele naeratus näole ja seda oskavad nad hästi. Inimesed muutuvad koeri nähes märgatavalt õnnelikumaks, avatumaks ja efektiivsemaks.

Muidugi on ettevõtetes ette tulnud ka äpardusi ja juhtunud igasuguseid naljakaid lugusid, mida töötajad siiani üheskoos meenutavad. Igaüks on rääkinud mõne meeldejääva loo. Olgu need humoorikad või jahmatavad, fakt on see, et vürtsi lisavad koerad igasse tööpäeva kohe kindlasti.

Nüüd oleme taas programmiga „Käpad tööl” loomasõbralike ettevõtete otsingul ja loodame leida veelgi põnevaid lugusid, mida teistega jagada. Vahet ei ole, kas kontoris käib tööl üks, kaks või lausa kakskümmend koera, kui ettevõte on avanud oma uksed ka neljakäpalistele, siis tahaksime sellest kuulda. Kirjuta meile! Otsime sind, kes sa oled suunamuutja ja teistele töötajatele ning tööandjatele inspiratsiooniks. Otsime kaasahaaravaid lugusid ja põnevaid näiteid sellest, kuidas koerad töökeskkonda rikastavad. Liigume üheskoos loomasõbralikuma tuleviku suunas!

Kõik "Käpad tööl" lood leiad SIIT.

Tule ja anna sinagi endast märku ning kohtume peatselt! Kirjuta meile Delfi lemmikloomarubriigi e-posti aadressil info@lemmikloom.ee!