Laupäeval, 5. juunil leiab Tallinna Loomaaia vanas Karumajas aset Kalev Vapperi ja Jürgen Rooste perfokas "Kes aias". Kaks luuletajat veedavad terve päeva oma elu luuleloomadena puuris ja ajavad seal omi asju.

Kell 12 ja 15 loevad-laulavad Homo poeticus'ed nii väikestele kui suurtele liigi- ja hõimukaaslastele. Tallinna Loomaaed on üks põnevam paik me linnakeses ning Vapper ja Rooste on pikalt pidanud sõjanõu sinna asunikeks kolida. Varem on nad koos teinud nt luulelavastuse Henrik Visnapuu tekstidest, sündmustesarja "Emakeeleöö" Kristjan Jaak Petersoni auks, astunud koos üles performance'itega IN-graafika festivalil Pärnus ning avaldanud lasteluuleraamatu "Kollilood" (Rooste tekstid ja Vapperi illustratsioonid).

Nende sõprus ja esinemisteekond sai alguse üle paarikümne aasta tagasi Tallinna Reaalkoolis, kus nad viisid noorematele koolivendadele-õdedele läbi jõuluõhtut - Kalev jõuluvanana ja Jürgen jõuluseana. Ühine teekond on neid viinud loomastumiseni. Sündmus leiab aset Tallinna Loomaaia ning Eesti Kirjanike Liidu koostöös, seda on toetanud Eesti Kultuurkapital.